IPL Nordlys

IPL – BEHANDLINGAR

IPL (intensivt pulserande ljus) används för olika typer av estetiska behandlingar som tex att ta bort oönskad hårväxt, ytliga kärl, pigmenteringar, ärrbildningar, fina linjer och ojämn hudstruktur.

IPL Collagenstimulering – hudföryngring

I denna behandling är målet att stimulera hudens egna process att nybilda kollagen, förbättra elasticitet och hudstruktur. Man ser även en gradvis reducering av rodnad, brustna kärl, ojämn pigmentering, fina linjer och storlek på porerna. Huden får en jämnare ton, känns spänstig och slät. Behandlingen är skonsam mot omkringliggande vävnad och risken för biverkningar är mycket liten. Behandlingen upprepas 4 gånger med ca 3-4 veckors mellanrum för att få optimal effekt. Det slutgiltiga resultatet ser man ca 3 månader efter sista behandlingen, underhållsbehandling görs 1-2 ggr/ år för att bevara effekten

Pigment och solskador

IPL- behandling är effektiv för solskadad ojämnt pigmenterad hud. Lämpar sig för ålderspigmentfläckar på händer, uttalade fräknar, platta bruna solfläckar i ansiktet. Efter IPL- behandlingen kan man se hur pigmentfläckarna blir mörkare och inom några dagar stiger pigmentet mot hudytan och bleknar succesivt. Behandlingen upprepas ca 1-4 gånger med 4 veckors mellanrum. Vi kör endast behandling av pigment och solskador i Collagenstimuleringen.

Ytliga kärl

Ytliga blodkärl och hudrodnad är vanligare hos väderbitna personer som har utsatt sig för sol, kyla eller blåst och hos personer med hudsjukdomen Rosacea. Behandlingen är mycket effektiv för borttagande av kärlbristningar i ansiktet, hals och dekolletage. Ljusets energi absorberas av blodkärlet som förstörs och försvinner succesivt. Behandlingen upprepas 2-4 gånger med ca 3-4 veckors mellanrum. Vi kör endast behandling av kärl i Collagenstimuleringen.

Rosacea

Man hjälp av IPL kan Rosacea bli mindre aktivt och hudrodnad och de ytliga blodkärlen minskar. Om man har mycket aktiv Rosacea med många utslag så bör man först få behandling hos sin hudläkare före man sätter igång en IPL-behandling. Effekten syns ofta direkt genom att de ytliga blodkärlen drar ihop sig och blir osynliga. Behandlingen för Rosacea kan se lite olika ut och anpassas efter varje kund.

Acne

När vi behandlar Acne med IPL så är målet att dämpa inflammation i huden. Och värmen som uppstår av ljuset frigör fria syreradikaler som verkar bakteriedödande på den bakterie som orsakar acne. Beroende på acnens omfattning så anpassas behandlingen individuellt.

Hårborttagning

IPL har använts under många år för att reducera/avlägsna oönskad hårväxt i ansiktet och på kroppen. Ljusets energi sugs upp och absorberas av färgämnet melanin, i håret och hårsäcken. Detta åstadkommer en värmeökning i hårsäcken, vilket gör att den ”dör” och inte längre kan producera nya hårstrån. Behandlingen ger en permanent reducering av hårväxten. Dock kan vi inte garantera ett helt hårfritt resultat då faktorer som hormonella förändringar, medicinering eller sjukdom kan påverka resultatet. Behandlingen upprepas 3-8 gånger ibland fler, med ca 3-10 veckors mellanrum beroende på vart på kroppen du vill ta bort håret.

Viktigt att tänka på när man ska göra IPL-behandling

Utsätt inte det aktuella behandlingsområdet för sol eller solarium 4 veckor innan och 4 veckor efter din behandling. Du ska använda minst solskyddsfaktor 30 när du vistas utomhus om det behandlade området exponeras för UV-ljus (du ska alltså använda solskyddsfaktor även om det är molnigt ute) det bästa är förstås att skydda med kläder eller hatt/keps om det är ansiktet som blivit behandlat. Använd heller inte brun-utan-sol produkter när du ska göra din behandling.

Det är viktigt att du tar till dig av våra råd när det gäller efterbehandling och produkter för att resultatet ska bli så lyckad som möjligt.

 

 

 

 

 

IPL Akne behandling

Om du lider av akne så som finnar, plitor, blemmor, fet hy eller stora svarta porer så kallade pormaskar kan vi behandla dig. Beroende på om du har pågående akne eller om du önskar behandla akneärr eller båda delarna tar vi fram en individuell behandlingsplan åt dig efter en konsultation.

Varför får man Akne?
Vid någon tidpunkt i livet får vi alla akne, skillnaden är bara hur mycket och hur återkommande vi får det samt om det är icke-inflammatorisk akne eller inflammatorisk akne. Våra kroppar producerar ett hormon som kallas androgen, vilket stimulerar våra talgkörtlar att producera en oljig substans som kallas talg. I talgkörtlarna finns en långsamt växande bakterie (P acnes) som, när den förökar sig, bildar kemikalier som bryter ned talgkörtelväggen samt i huden förekommande fetter till fria fettsyror. Denna process leder till att en icke-inflammatorisk blemma blir inflammerad.

Behandling av Aktiv akne
Om du har pågående akne kan vi antingen behandla dig med IPL eller med en kemisk peeling och rätt hudvårdsprodukter för hemmabruk. Behandling av aktiv akne kräver flera upprepade behandlingar.

Akne behandling (45 min)

1800 kr

IPL Hudföryngring

En IPL-hudföryngringsbehandling ger dig en föryngrad hud genom att ljuset som utsöndras omvandlas till värme i huden och därmed stimulerar kollagenproduktionen vilket gör din hud mer elastisk och mjuk. Samtidigt åtgärdas färgskillnader i huden och din hud får en klarare lyster, jämnare färgton och känns mycket fräschare. Beroende på vad vi önskar behandla så ställer vi in IPL ljuset på att absorberas av olika färgpigment, ex blodkärl eller bruna pigment. Dessa pigment absorberar då ljusenergin som omvandlas till värme och värmen skapar då en koagulering i kärlen eller slår sönder melaninansamlingar
Lämpligt är att köra en kur på 4ggr.
Boka konsultation på 30 minuter innan påbörjad behandling, 400 kr (denna summa drar i sedan av vid din 3e behandling).

Hudföryngring (45 min)

1800 kr

IPL Hårborttagning

Boka konsultation på 30 minuter innan påbörjad behandling, 400 kr (denna summa drar i sedan av vid din 3e behandling).

Armhålor

800 kr

Rygg

3500 kr

Bikini

1 200 kr

Underben

2500 kr

Lår

2500 kr

IPL Kärlborttagning

Boka konsultation på 30 minuter innan påbörjad behandling, 400 kr (denna summa drar i sedan av vid din 3e behandling).

Armhålor

990 kr

Bikini

1 200 kr

Brasiliansk

2200 kr

Design och produktion - Zenap Webbkommunikation AB